Sunday, October 16, 2016

کارورزان سلامت. امید برهانی.

کارورزان سلامت.
امید برهانی.
شاید چالشهای تازه تر میان جامعه پرستاری و دیوان سالاری وزارت بهداشت را بتوان کمرنگ کردن نقش سازمان نظام پرستاری در تایید صلاحیت حرفه ای پرستاران از سویی و واکنش این صنف و سازمان به دخالت نابجا و توهین آمیز دادستان قوه قضاییه رژیم به مساله "پرداخت حق آرایش!" از سوی بیمارستانهای خصوصی به پرستاران خود دانست؛ مساله ای که از ابتدا تنها شایعه ای در دهان بی صاحب مطبوعات حکومتی بود و با واکنش شدید پرستاران و خانه پرستار مواجه شد و شخص محسنی اژه ای، سخنگوی این قوه، مجبور به تکذیب آن شد.
تاثیر استرس شغلی پرستاران بر روابط حرفه ای و خانوادگی
نظام پزشکی، ۱شهریور - معاون فنی، آموزشی و پژوهشی سازمان نظام پرستاری کشور به بررسی رابطه بین فرسودگی شغلی پرستاران و هوش عاطفی پرداخت و گفت: "امروزه به دلیل پیچیدگی ارتباطات در محیطهای کاری پرستاران، بروز انواع تعارضات، اختلافات و استرسهای شغلی اجتناب ناپذیر است. چنانچه این اختلافات و استرسها به طور صحیح و علمی مدیریت و حل و فصل نشوند، می توانند زمینه ساز مشکلات، مسایل و حتی خشونتها و ظلمهایی شوند. پرواضح است که بسیاری از تعارضات و استرسها به طور موثر و خلاقانه بدون مدیریت احساسات حل نخواهد شد."
دکتر ژاله عزتی افزود: "پیشنهاد می شود تمامی مراکز درمانی، دانشگاهها، سازمانها، نهادهای آموزشی و... جهت کاهش فرسودگی شغلی پرستاران نسبت به برگزاری دوره های آموزش هوش عاطفی و راهکارهای تقویت آن مبادرت ورزند."
۹۰درصد پزشکان چوب ۱۰درصد را می خورند
روزنامه آرمان، ۱شهریور - ایرج خسرونیا، رییس انجمن متخصصان داخلی ایران نوشت: "متاسفانه در روزگاری که ما زندگی می کنیم، افراد و گروههایی وجود دارند که تیشه به ریشه جامعه پزشکی می زنند و از هر ناسزا و بدگویی علیه این قشر فرهیخته کوتاهی نمی کنند.
این افراد فقط درآمد محدودی از پزشکانی را که ۱۰درصد جامعه پزشکی را تشکیل می دهند در نظر می گیرند و ۹۰ درصد از پزشکان هم چوب این ۱۰ درصد را میخورند. این ناسزاگوییها تا آنجا پیشرفت کرده که همکاران پرستار و کارمندان دولت و حتی وزارت بهداشت و درمان هم به گروههای مخالف پیوسته اند. همکاران ما در وزارت بهداشت و درمان که یک دوره لیسانس را گذرانده اند، درآمد خود را با جراح قلب یا مغز و اعصاب مقایسه می کنند.
این همکاران که اکثریت آنها هم زحمتکش هستند، بهتر است درآمد متخصصان داخلی، عفونی، اطفال، پزشکان عمومی و حتی جراحان عمومی را در نظر بگیرند. آنها برای گذراندن عمر با سنین بالا مجبور به انجام کشیک شب در درمانگاهها و بیمارستانها هستند. همکاران ما که کمپین تشکیل می دهند، بهتر است زن و شوهرهای پزشکی را مثال زنند که ازدواج کرده ولی قادر به اجاره کردن سرپناهی نیستند، به پزشکانی نگاه کنند که بعد از سالها فعالیت قادر به تهیه جهیزیه برای دخترشان نیستند.
ما امیدواریم وسایل ارتباط جمعی در این راه سعی بیشتر کرده و زندگی اکثریت پزشکان خاموش را که به سختی امرار معاش می کنند، به تصویر کشند تا گروههایی که علیه جامعه پزشکی کمپین تشکیل می دهند، با دید بازتر و اندیشه بیشتر به این قشر زحمتکش و فرهیخته نگاه کنند."

No comments:

Post a Comment